Etusivu Uutishuone Uutiset

Uutiset

10.5.2024

Kauhavan nuorisovaltuustoon ennätysmäärä ehdokkaita

Tiistaina 7.5. kaupungintalolla kävi kuhina, kun nuorisovaltuusto piti ehdokasinfoa tuleville nuorisovaltuutetuille. Jännitystä oli ilmassa, sillä infon lisäksi, jokainen ehdokas sai arpomalla ehdokasnumeron vaaleja varten.

Ehdokkaaksi on voinut asettua kaikki 13-20 -vuotiaat Kauhavalla asuvat tai opiskelevat nuoret. Tänä vuonna hakijoita on ollut ennätysmäärä, jopa 21 nuorta on ilmoittanut haluavansa nuorisovaltuustotoimintaan mukaan. Nuorisovaltuustovaalit pidetään kouluilla 22-23.5. Nuorisovaltuustoon valitaan kahdeksan valtuutettua ja kahdeksan varavaltuutettua. 

"Olemme tosi iloisia, että saatiin näin paljon hakijoita ja hakijoita on jokaisesta kaupunginosasta. Päästään järjestämään usean vuoden jälkeen ihan oikeat vaalit"

Vaalipiirinä toimii koko Kauhava, joten äänestää voi ketä tahansa 21 ehdokkaasta. Jokaisesta kaupunginosasta eniten ääniä saanut henkilö valitaan äänimäärästä riippumatta nuorisovaltuustoon. Loput paikat täytetään äänimäärän mukaisessa järjestyksessä.

Ehdokkaana ovat:
Niklas Tenkanen
Vilma Kujanen
Simo Takala
Eero Asuinmaa
Ilja Renko
Kerttu Korpi
Sara-Maria Pitkäranta
Iida Eerikäinen
Nella Laasala
Alexandru-Andrei Novac
Oona Pernaa
Anni Luoma
Iida Lindgrén
Oliver Saunamäki
Santeri Rintamäki
Iina Niemistö
Dylan Karjalainen
Iitamari Rantala
Konsta Hernesniemi
Miika Järvi
Aino Peltoluhta

Nuoret äänestävät myös eurovaalien varjovaaleissa

Samassa yhteydessä nuorisovaltuusto antaa nuorille mahdollisuuden kertoa, ketkä heidän mukaansa olisivat oikeita henkilöitä edustamaan Suomea europarlamentissa, sillä nuorisovaltuustovaalien yhteydessä järjestetään myös europarlamenttivaalien varjovaalit.

Yläkoulujen oppilaat ovat juuri päässeet tutustumaan Vaikuta! - teemapäivissä erilaisiin tapoihin vaikuttaa. Mukana oli myös Etelä-Pohjanmaan liiton pitämän EU -aiheinen työpaja.
"Uskomme, että nuoret tietävät nyt paremmin, mistä asioista Eu:ssa päätetään ja kertovat varjovaaleissa mielipiteensä"

Nuorisovaltuustovaalien ja EU -varjovaalien tulos julkaistaan 23.5.








Palaa otsikoihin