Etusivu Uutishuone Uutiset

Uutiset

16.9.2024 12.43

Kauhavan käsityöosaaminen esillä Seinäjoella 4.-6.10.2024

Käsityökaupunki Kauhava kokoaa Seinäjoen Käsityömessuille yhteisosaston, jossa ovat mukana tänä vuonna Iisakki Järvenpään puukkotehdas, JMKohu Oy, Kauhavan puukko- ja tekstiilimuseo, Lankava ja Tuulia Design. Lisäksi mukana on kaupungin matkailupalveluista informoiva Visit Kauhava.

Iisakki Järvenpään Puukkotehdas valmistaa puukkoja samalla kädentaidolla kuin on tehty jo 145 vuotta. Puukot tehdään edelleen käsityönä Kauhavalla jokaista osaa myöden. Puukkotehtaan osastolla pääset tutustumaan pohjalaisten perinne- ja eräpuukkojen lisäksi helavöihin ja -koruihin. Itselle tai lahjaksi, aito Iisakki Järvenpää.

JMKohu Oy tuntee ompelukoneet! Yrityksen toimenkuvaan kuuluvat vaatetusalan laitehuollot, ompelukoneiden maahantuonti, myynti, vuokraus ja konsultointi sekä ohjelma- ja äänentoistopalvelut. Messuilla JMKohu esittelee kotiompelukonehuoltajan koulutusta, jossa käsitellään ompelukoneet, peitetikkikoneet, saumurit, pienet höyrynkehittimet ja silityslaitteet. Koulutus sopii lisäpalveluksi esimerkiksi ompelukonekauppiaille, ompelijoille, kangaskauppiaille, kodinkonehuoltajille ja suutareille. JM-Kohulla on toimipiste Kauhavan lisäksi Jyväskylässä sekä huoltovälityspisteitä Heinola, Laukaa, Äänekoski, Saarijärvi, Alajärvi, Ähtäri ja Pertunmaa.

Kauhavan puukko- ja tekstiilimuseo uudisti näyttelynsä tänä kesänä ja tuo messuille tuulahduksen perinteitä ja nykypäivän elämyksellistä museomeininkiä. Osastolla ajellaan vanhalla kunnon Singerillä ja harjoitellaan kehräämistä, arvaillaan jättipuukon strategisia mittoja sekä nautitaan kansanmusiikista!

Lankava on värikäs ja innostava käsityöihmisen aarreaitta, joka uudistuu, ideoi ja inspiroi. Lankavan osastolta löytyvät mm. oman tuotannon kierrätyspuuvillatuotteet, sukkalangat, islantilaisneule-langat, uutuudet Lankava Helli ja Untuva sekä laaja valikoima erilaisia puikkoja, koukkuja ja työvälineitä. Messuosastolla työnäytöksiä eri tekniikoista.

Tuulia Design on kiistatta Kauhavan hauskin kauppa ja saman ilon löydät myös tältä messuosastolta! Tuulia Designin materiaalit, tarvikepaketit ja elämykselliset tapahtumat ilahduttavat ja innostavat kokeilemaan uutta. Messuilla on mukana kauden suosituimmat tarvikepaketit ja ideoita saa kaupanpäälle! Osastolla esitellään messujen ajan kuvansiirto -tekniikkaa, jossa Express transfer -kuvansiirtoaineella siirretään lasertuloste vanerikortille. Lisäksi Minna opettaa ohjelmalavalla joka päivä muistivihon sidontaa japanilaiseen tyyliin.

Visit Kauhava kokoaa kaupungin matkailutoimijat yhteen ja esittelee heidän palveluitaan. Tervetuloa tutustumaan lukuisiin Kauhavan käsityökohteisiin! Hypisteltävissä on viime vuonna lanseerattu Kauhava-neule ja ohjeita tietysti ilmaiseksi jaossa. Lisäksi annetaan vinkit Kauhavalle tulijalle ja vastataan kuuluisaan lomakysymykseen ”mitä tehtäis?” - suunnittelitpa sitten reissua ihan pienellä porukalla tai isomman ryhmän kanssa.

Käsityökaupunki Kauhavalla jaetaan joka messupäivä 100 ensimmäiselle kävijälle Käsityökaupunki kangaskassi!


Palaa otsikoihin