Etusivu Uutishuone Uutiset

Uutiset

25.1.2024 12.21

Ennakkotieto: Väkiluku nousi Kauhavalla

Tilastokeskuksen väestön ennakkotietojen mukaan Kauhavan väkiluku kääntyi nousuun 2023. Ennakkotietojen mukaan Kauhavalla olisi väkiluvun muutos +0,3%, mikä tarkoittaa 48 asukkaan väestönlisäystä.

- Tämä selittyy suureksi osaksi sillä, että ukrainalaiset ovat hakeneet ahkerasti kuntapaikkoja Kauhavalta sen jälkeen, kun vuoden maassaolo kriteeri on täyttynyt. Tarkempaa tilastoa joulukuun osalta ei vielä ole, mutta jo marraskuussa nettomaahanmuutto oli lähes 300 henkeä positiivinen. Kotouttamistoimenpiteisiin tulee panostaa myös tulevaisuudessa, jotta mahdollisimman monella olisi mahdollisuus kouluttautua ja työllistyä, kommentoi kehitysjohtaja Juha-Martti Kuoppala ilouutista.

 

- Toki kaupunki on tehnyt usean vuoden ajan myös muita elinvoimaa lisääviä toimia, kuten merkittäviä panostuksia kouluihin, päiväkoteihin ja uuteen hyvinvointikeskukseen. Olemme myös toteuttaneet pitkäjänteisesti esimerkiksi kuntamarkkinointia, kaavoittaneet uusia asuinalueita, toteuttaneet tonttien myyyntitempauksia ja laajakaistarakentamisen edistämistä sekä satsanneet merkittävästi elinkeinoelämän edellytysten kehittämiseen monin eri tavoin, Kuoppala lisää.

Ennakkotiedon mukaan Kauhava olisi Seinäjoen rinnalla ainoa Etelä-Pohjanmaan kunta, jossa väkiluvun muutos tulisi olemaan plus-merkkinen vuonna 2023.



Palaa otsikoihin