Etusivu Uutishuone Uutiset

Uutiset

1.8.2024 12.04

Babe, paimenpossu -näytelmä ensi-illassa 9.8.

Babe, paimenpossu on koko perheen näytelmä urheudesta

Ylihärmän nuorisoseuran koko perheen teatterilla tulee 9.8.2024 ensi-iltaan elokuvanakin tunnetuksi tullut tarina Babe, paimenpossusta. Näytelmä perustuu Dick King-Smithin kirjaan ja sen on näytelmäksi sovittanut David Wood.

Pääroolissa paimenpossu Babena nähdään 11-vuotias Hertta Hannus. Baben isäntää maanviljelijä Hoggetia näyttelee Jarmo Kumpula, rouva Hoggettia Seija Mantere ja Baben siipiensä suojaan ottavan paimenkoira Flyn roolissa nähdään Ella Anttikoski. Mukana ennätysmäärä 42 näyttelijää, joista vain viisi on aikuisia.


Mukana on 42 näyttelijää, joista vain 5 on aikuisia.
- Nuorin näyttelijä on 4-vuotias ja vanhin kuusikymppinen. Ylihärmän lisäksi väkeä on mukana mm. Alahärmästä, Kauhavalta, Kortesjärveltä ja Evijärveltä. Näyttelijöiden tukena on suuri joukko taustatoimijoita, jotka vastaavat vaikkapa näytelmän skenografiasta tai työryhmän muonituksesta, kertoo tuottaja Satu Linko, jonka käsialaa on myös näytelmän lavastuksen suunnittelu.

Babe, paimenpossu valikoitui kesän 2024 näytelmäksi jatkumona Koko perheen teatterin pian 20-vuotiselle satunäytelmien sarjalle. Aiempina vuosina Ylihärmän nuorisoseuran lavalla on nähty mm. Kaunotar ja hirviö, Liisa ihmemaassa ja Iso Paha Susi.

- Vaikka teemme lasten ja nuorten kanssa erityisesti lapsiperheille suunnattuja satunäytelmiä, emme todellakaan päästä itseämme helpolla tuotannoissa. Koen, että tärkein tehtäväni ohjaajana on rohkaista ja auttaa näyttelijöitä löytämään oman potentiaalinsa. Babe, paimenpossu kertoo erilaisuuden kääntämisestä vahvuudeksi ja siitä, että lopulta unelmien tiellä voi olla vain yksilön oma pelko epäonnistumisesta, sanoo näytelmän ohjaaja Maaria Koivula-Talkkari.

- Näytelmässä on paljon liikettä, tanssia, tekemistä ja vauhtia. Tanssikoreografiat ovat Heidi Luoman käsialaa ja akrobatiakohtauksen ohjauksesta vastaa Linda Huhtaluhta.

Visuaalisesti ja äänimaailmallisesti Babe, paimenpossu on kaikenikäisiä puhutteleva ihana matka brittiläiselle maaseudulle. Ylihärmän nuorisoseuralla panostetaan vuosi vuodelta enemmän näytelmän ulkoisiin puitteisiin, kuten teatteritekniikkaan, lavastukseen ja puvustukseen. Babe, paimenpossun tekniikasta vastaavat Marko Hannus, Joonas Autio ja Matias Keskinen. Puvustuksen suunnittelusta ja toteutuksesta vastaavat Kirsi Ruotsala ja Henriikka Välimäki. Lavastuksen ja rekvisiitan toteuttavat Satu Linko, Tero Hurtamo, Hanna Keskinen ja Seija Mantere. Maskeerauksesta vastaa Taru Laaksonen.


Ylihärmän nuorisoseurassa annetaan vastuuta nuorille myös näyttämön ulkopuolella. Seuran TikTok-kanavasta ja somevideoiden tuottamisesta vastaavat 15-vuotiaat Hilja-Maaria Linko ja Helmi Hannus.

Näytelmää esitetään seuraavasti:
Pe 9.8. klo 18.30 ENSI-ILTA
Su 11.8. klo 15
Ke 14.8. klo 18.30
Pe 16.8. klo 18.30
Su 18.8. klo 15
Ke 21.8. klo 18.30
Pe 23.8. klo 18.30
Su 25.8. klo 15
Ke 28.8. klo 18.30
Pe 30.8. klo 18.30
Su 1.9. klo 15

Ylihärmän Nuorisoseuran osoite on Ylistarontie 94, Kosolankylä.

Lipunhinnat pidetään tietoisesti alhaisina, jotta isoillakin perheillä olisi varaan tulla katsomaan näytelmää. Liput maksavat 12 € ja yli 10 hengen ryhmille hinta on 10 €/hlö. Alle 3-vuotiaat pääsevät sylissä maksutta. Ylihärmän nuorisoseuralla on käytössä myös Ystäväkortti ja Kaikukortti. 

Hyvät paikat näytelmään voi varata numerosta 045 229 4044.

Näytelmä kestää väliaikoineen 1,5 tuntia. Väliajalla kahvio ja karkkikioski palvelevat.

Näytelmän tuottamista ovat tukeneet Kauhavan kaupunki, Järvilakeuden kansalaisopisto, POP Pankki Pohjanmaa, Ylihärmän Säästöpankkisäätiö, Kaskea Group, Pellon ja Kauhavan Ykkösapteekki.

Esitysoikeuksia valvoo Näytelmäkulma – Nordic Drama Corner Oy.

Kuvat: Samuli Koivusalo

Palaa otsikoihin