Etusivu Uutishuone Uutiset Uutisarkisto

Uutisarkisto

14.9.2011

Kauhavan palokunta Suomen ykkönen vuonna 2011

Suomen Sopimuspalokuntien Liitto julkistaa vuosittain elokuuun viimeisenä lauantaina Vuoden vapaapalokunnan.  Tämä kunniamaininta luovutettiin Kauhavan palokunnalle  Kauhavan paloasemalla järjestetyissä  juhlallisuuksissa 27.elokuuta 2011.

 

Suomessa on 560 VPK-muotoista ja 160 henkilökohtaiiin sopimuksiin perustuvaa palokuntaa. Palokuntien kokonaismäärä koko maassa on n 1000. Saman kunniamaininnan edellinen Etelä-Pohjanmaalta oleva saaja oli Nurmon VPK vuonna 2006.

 

Kauhavan palokuntaan kuuluvat päätoiminen henkilöstö, sivutoiminen henkilöstö ja palomieskerho ry, sekä Kauhavan palokunnan naisjaosto ry. Kauhavan palokunnan sivutoiminen henkilöstö kuuluu Etelä-Pohjanmaan pelastuslaitoksen organisaatioon ja jokaisella on henkilökohtainen työsopimus E-P pelastuslaitoksen kanssa. E-P:n pelastulaitoksen 30 paloasemasta vain Seinäjoen ja Lapuan paloasemat ovat miehitettyjä, kaikki muut paloasemat tukeutuvat vapaaehtoishenkilöstöön.

 

Kauhavan paloasema on jo 10 vuoden ajan toteuttanut aktiiviseseti Nou Hätä -kampanjaa. Tavoitteena on ollut koko ikäluokan tavoittaminen. Aktiivisuus on näkynyt myös menestyksenä. Kauhava voitti Nou Hätä  Suomen mestaruuden vuonna 2003. Myös seuraavina vuosina on tullut sijoituksia aivan kärkipäähän.

 

Kauhavan paloaseman hyvä henki näkyy ja kuuluu. Kauhavan paloaseman yhteistyössä viihtyvät kaikenikäiset palokunta-aatteesta innostuneet naiset ja miehet. Varsinaista nuoriso-osastoa ei ole, mutta paloasema tekee ns. ulkoista nuorisotyötä yhteistyössä muiden toimijoiden kanssa mm erilaisissa tapahtumissa. Esimerkkinä mainittakoon yhdessä E-P:n pelastuslaitoksen kanssa Kauhavan paloasemalla jo 15 kertaa peräkkäin järjestetyt keväiset lastenjuhlat.

 

"Tämän kaiken toiminnan pyörittämiseen vaaditaan, että koko yhteisö puhaltaa yhteen hiileen."  - Se Kauhavalla osataan.


Palaa otsikoihin